СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС : +359884 4444 24

Нараства интересът от страна на някои групи чужди купувачи въпреки значителен спад в търсенето от страна на чуждестранни купувачи като цяло.

 

 

Активността на жилищния пазар във Великобритания в периода след зимния сезон отчете значителен ръст, като търсенето от страна на купувачите се повиши, особено в централните региони на Лондон, сочи информация от британски брокери.

Най-новият доклад на брокерската компания Winkworth сочи, че броят на регистрираните нови купувачи в агенцията се е повишил с 90% между декември и януари, а инвентарът от имоти на пазара също се повиши през януари и февруари.

Интересът е изключително висок към имоти в централен Лондон, където някои от качествените имоти се купуват над офертните цени. Броят на купувачите от Близкия Изток е отчел най-висок ръст и сега представлява 20% от всички чуждестранни купувачи в британската столица. Размириците в арабските страни са накарали инвеститорите да търсят безопасно убежище на Острова, казват от компанията.

Като цяло обаче интересът от страна на чуждестранните купувачи е намалял с 56% през последните четири месеца.

Дори и пазарът извън Лондон започва да се топи, като търсенето се покачва, а предварителните споразумения за продажба се възстановяват след застоя през зимата.

От компанията забелязват повишен брой имоти за отдаване под наем на пазара, тъй като наемодателите повишават своите портфейли, за да се възползват от високото търсене. Наемите продължават да се покачват и средният наем в страната в момента е 2126 паунда на месец. Средните наеми извън Лондон са 972 паунда на месец, докато тези в първокласните региони в столицата са 4016 паунда на месец.

Като цяло не се очаква значим ръст в броя на сделките с имоти през 2011 г., но първокласните региони се очаква да отчетат ценови ръстове, тъй като търсенето изпреварва предлагането.

Източник: www.investor.bg

Споделете това